SANJE

Updated: Mar 16, 2019

V mojih sanjah živijo majhne vile, ki vsako noč preurejajo nebo. Odmikajo planete in prižigajo zvezde, ustvarjajo meglice in božajo sonce. V mojih sanjah obstaja svet kvadratnih in okroglih oblik, pisanih vsebin in bleščeče polnih trenutkov. Tam se ura ustavi in kazalci ne poznajo svojih poti, tam se za zmeraj čas ujame v preplet zvokov in šumenja, svetlobe in sijaja. V mojih sanjah je pomol in na njem slikarsko platno. Ob njem ni nikogar. Na platnu se same rišejo besede, rišejo se obzorja in magistrale. V mojih sanjah se dotikam neba in ljubim svet z vsemi njegovimi lažmi. Nihče me mrzlo ne pusti na dežju, ki iz mene izpira upanje.


V mojih sanjah si želim odvzeti vse bolečine, želim si, da vsi gledajo z očmi polnimi isker svojega sonca. V mojih sanjah si včasih želim pobegniti stran brez slovesa, želim si vedeti resnico, brez vprašanj, želim izvedeti odgovore, nič več laži, želim zapreti vsa vrata in odpreti pot svojim mislim. V mojih sanjah živijo vilinci in čarovniki, od katerih se učim trikov. V mojih sanjah so noči brez obžalovanja in so strasti brez slabe vesti. V njih prenesem svoje telo na drugo stran in sprožim valovanje, ki se dotakne tujega sveta. Šok, ki ne sprašuje, šok ki le pretrese in zadane ob duše posebnih ljudi.


V mojih sanjah vem kaj se dogaja in poznam izhod iz zmešnjave čustev in pozornosti. V njih mi znajo povedati več, znajo se skriti in znajo odditi. Tam se najde pravi čas in tam pravi čas resnično obstaja. V mojih sanjah plavam v morju, v čisti vodi brez grehov in kesanj. V vodi, ki je nežna, živa, ki me objame, se ovije okoli mojega telesa, me ohladi in pošlje drugam. V njej mladost postane še bolj mehka, še bolj diši in je še bolj sočna. V mojih sanjah me prav nič ne moti, tam si ljudje prevetrijo misli s pahljačami, tam hodijo bosi po toplih tleh, tam vonjajo sladki med in okušajo svetove sanj. V mojih sanjah živali govorijo in zlobne duše ne obstajajo. V mojih sanjah ljubim in sem ljubljena. Dajem, sprejemam in iskreno govorim.


In navsezadnje so iz mojih sanj narejene večne stvari, njihova lepota živi naprej in nikoli ne zbledi.