top of page

SANJE

Updated: Mar 16, 2019

V mojih sanjah živijo majhne vile, ki vsako noč preurejajo nebo. Odmikajo planete in prižigajo zvezde, ustvarjajo meglice in božajo sonce. V mojih sanjah obstaja svet kvadratnih in okroglih oblik, pisanih vsebin in bleščeče polnih trenutkov. Tam se ura ustavi in kazalci ne poznajo svojih poti, tam se za zmeraj čas ujame v preplet zvokov in šumenja, svetlobe in sijaja. V mojih sanjah je pomol in na njem slikarsko platno. Ob njem ni nikogar. Na platnu se same rišejo besede, rišejo se obzorja in magistrale. V mojih sanjah se dotikam neba in ljubim svet z vsemi njegovimi lažmi. Nihče me mrzlo ne pusti na dežju, ki iz mene izpira upanje.


V mojih sanjah si želim odvzeti vse bolečine, želim si, da vsi gledajo z očmi polnimi isker svojega sonca. V mojih sanjah si včasih želim pobegniti stran brez slovesa, želim si vedeti resnico, brez vprašanj, želim izvedeti odgovore, nič več laži, želim zapreti vsa vrata in odpreti pot svojim mislim. V mojih sanjah živijo vilinci in čarovniki, od katerih se učim trikov. V mojih sanjah so noči brez obžalovanja in so strasti brez slabe vesti. V njih prenesem svoje telo na drugo stran in sprožim valovanje, ki se dotakne tujega sveta. Šok, ki ne sprašuje, šok ki le pretrese in zadane ob duše posebnih ljudi.


V mojih sanjah vem kaj se dogaja in poznam izhod iz zmešnjave čustev in pozornosti. V njih mi znajo povedati več, znajo se skriti in znajo odditi. Tam se najde pravi čas in tam pravi čas resnično obstaja. V mojih sanjah plavam v morju, v čisti vodi brez grehov in kesanj. V vodi, ki je nežna, živa, ki me objame, se ovije okoli mojega telesa, me ohladi in pošlje drugam. V njej mladost postane še bolj mehka, še bolj diši in je še bolj sočna. V mojih sanjah me prav nič ne moti, tam si ljudje prevetrijo misli s pahljačami, tam hodijo bosi po toplih tleh, tam vonjajo sladki med in okušajo svetove sanj. V mojih sanjah živali govorijo in zlobne duše ne obstajajo. V mojih sanjah ljubim in sem ljubljena. Dajem, sprejemam in iskreno govorim.


In navsezadnje so iz mojih sanj narejene večne stvari, njihova lepota živi naprej in nikoli ne zbledi.




205 views0 comments

Recent Posts

See All

BLUES

bottom of page